Indkøbskurven er tom!

✓ Fri fragt v. køb over 649 kr.

Dansk lager

Vi afsender fra Danmark.

Hurtig levering

94,4%. Leveret indenfor 72 timer.

Komplet sortiment

Alt på lager. Friske varer.

Billig fragt

Fri fragt v. køb over 649 kr.

Stempelkander

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Stempelkander – vælg den rigtige stempelkande og oplev forskellen
Det og brygge kaffe med en stempelkande anses bredt, som værende den bedste metode til at lave kaffe på. Ikke nok med at en stempelkande altid har et elegant, stilet og flot design – så er det også utroligt nemt og brygge en kop god kaffe med sådan en. Tilfredsstillelsen ved den færdige og nybryggede kop kaffe er stor, netop fordi at processen er så enkel og ’ærlig’ med en simpel stempelkande. Ved og brygge kaffe på denne måde sikrer bryggeren sig også bedst mulig følelse med hvad der sker undervejs, og dermed bedst mulighed for at justere og forfine kaffens smag og aroma fra start til den færdige kop står klar og dufter. Det og lave kaffe med en stempelkande er faktisk ikke spor svært – der er blot nogle enkelte ting, som man bør være opmærksom på.

Der findes mange forskellige designs af den velkendte stempelkande, men de overordnede linjer og den overordnede konstruktion er velkendt for de fleste, og ikke mindst dejlig enkel. De fleste stempelkander har selve glaskanden monteret i en holder af metal med håndtag, og en konstruktion med låg, som holder stempel og filter, som presses ned når kaffebrygningen er færdig. Dette er det mest normale design af en stempelkande, som de fleste kender, men stempelkanderne kommer selvfølgelig også i andre moderne designs hvor der er leget lidt mere med linjerne. De kommer ligeså i forskellige størrelser alt efter hvor mange kopper man ønsker og brygge.

Brygning af kaffe på en stempelkande
1. Vælg din favorit-kaffe, og mal den mængde bønner du skal bruge til brygning af kaffe i din stempelkande. Husk og mal kaffebønnerne på en mellem til grov malingsgrad, da fint malet kaffe ofte vil slippe gennem stempelkandens filter. 2. En hovedregel, til én kop kaffe, er; 7 g kaffe til 1,5 dl vand. Ønsker man en kraftig kaffe anvender man selvfølgelig blot mere kaffe i stempelkanden.
3. Kog vand svarende til den mængde kaffe, du har afmålt til, og hældt i stempelkanden. Når vandet når kogepunktet, bør det stå et minut til to, og falde ned til ca. 94 - 96 grader, inden vandet hældes i stempelkanden. Aroma og smag fra kaffen vil blive ødelagt hvis man forbrænder kaffen med kogende vand.
4. Hæld halvdelen af vandet i stempelkanden og rør rundt med en rørepind eller giv stempelkanden et let sving i luften, således at kaffen fugtes ligeligt af vandet og ikke blot bliver liggende i bunden. Sæt eventuelt låget på stempelkanden, men uden og trykke stemplet ned – det skulle kun være for og holde lidt på varmen.
5. Hæld resten af det varme vand i fra elkedlen og rør let rundt med en rørepind. Vent herefter 4-5 minutter inden stemplet trykkes ned.
6. Har man herefter tålmodighed, vil det kunne lønne sig, og vente med at hælde den første kop nybrygget kaffe op. Vent gerne et halvt til et helt minut – så bliver smagen helt perfekt!

Når man brygger kaffe med en stempelkande, skal man huske på, at charmen også ligger i den kaffegrums der ofte kan ligge i bunden af koppen man drikker af. Det kan være svært og undgå lidt løs kaffe i den færdiglavede kaffe, men jo grovere maling af kaffebønnerne – des mindre chance for kaffegrums i den færdige kop kaffe.

En afsluttende rengøring af en stempelkande er et must efter brug. Rengøring er altafgørende for smagen af den næste kaffe man brygger på sin stempelkande. Så husk og rengør den efter hver gang den bruges.